Как да намериш златната среда

0 Comments

Едва ли е нужно от обич да затрупваш малкото човече с всевъзможни играчки. В такъв случай съвсем скоро ще ти е много трудно да му угодиш и детето няма да може дори да се зарадва на новия подарък. Ако твърде често го изненадваш с нови забавления, то само една играчка за Коледа няма да е достатъчна. А за рождения ден - какво ли още по-голямо ще си пожелае хлапето? Изискванията при децата, както и при възрастните растат изумително бързо.

Често пъти работещите родители се опитват да компенсират липсата на време и внимание с непрестанно купуване на нови и все по-скъпи предмети. А всъщност много по-разумно и правилно е да отделиш макар и 15 минути, през които напълно да се посветиш на детето (да си поговорите, да почетете книжка преди сън и т.н.).

Вместо да купуваш поредната играчка, играчка от магазина която след ден-два ще събира прах в шкафа, измисли някоя нова игра - това ще достави много повече радост и удоволствие на твоето съкровище. А ако непременно искаш да пръскаш пари, то по-добре купи билети за куклен театър, цирк.

Какво трябва да знаете за играчките

0 Comments

Ако в едни случаи родителите се стараят да обсипят детето с играчки просто защото имат възможности или пък изпитват вина, че нямат достатъчно време за общи занимания, то в други - постоянно отказват да купуват каквото и да е, защото парите все не достигат. В първия случаи не забравяй, че пренасищането няма да доведе до нищо хубаво. Вместо това се опитай да отделиш нужното време, защото детето има нужда най-вече от твоето внимание и обич.

Във втория случай - не използвай финансовите проблеми като вечното оправдание и извинение. Просто се опитай да обясниш на малкото, че не всичко може да бъде купено, но това не означава, че ти не го обичаш и не си готова на всичко, за да се чувства то най-щастливото и най-скъпо дете.